Z vězeňského dozorce až do profi ringu holých pěstí organizace BKFC

BKFC

TISKOVÁ ZPRÁVA Valhalla Fighting: K samotné přípravě na zápas, dnes již můžeme prozradit, že tato jedinečná nabídka našeho borce zastihla uprostřed jeho přípravy na prosincový zápas a to pouhých 12 dnů před turnajem BKFC Prospect series UK 2 v Liverpoolu. Velkým otazníkem při rozhodování zda nabídku přijmout, sehrálo jeho čerstvě zhojené zranění oka a aby toho nebylo málo, v pondělí 2.10.23 mu teprve začínaly odeznívat chřipkové příznaky.


 

„Nechápu!“ vypráví naštvaný Cverna, jak se jeho kamarád Vémola strašně změnil

Dominik se k této jedinečné příležitosti a zároveň doposud největší životní výzvě postavil tak, jak je u něj zvykem. Během prvních pár dnů tedy musel nejprve dokázat zregenerovat oslabený organismus, k tomu shodit 10 liber na váhu požadovanou organizací. Během posledních 24 hodin před odletem absolvovat všechna požadovaná lékařská vyšetření a certifikace, aby se mohl v Liverpoolu postavit proti boxerskému veteránovi z Louisiany, který měl na svém kontě již 27 profesionálních startů, včetně vítězství v americké WFA v roce 2015. K nastudování tak kvalitního soupeře Dominikovi muselo stačit 24 hodin před samotným zápasem, pro stanovení taktiky, které se pak při samotném duelu držel do puntíku.




      

Svého soka poslal český zástupce do prvního počítání již v první minutě druhého kola, kdy v tom samém kole si 33 sec. před gongem soupeř zlomil svoji dominantní levou ruku o Dominikovu hlavu v zápalu neuvěřitelné pěstní přestřelky. Oba borci předvedli i podle TV komentátorů špičkový výkon, Zane Marks již nedokázal pro zranění nastoupit do 3. kola a Dominikovi tak připadlo zasloužené vítězství TKO a tím se mu definitivně otevřela brána do světa nejprestižnější světové organizace Bare Knuckle.

Stojí ještě za zmínku, že se Dominik, jakožto druhý Čech v této organizaci po Zdeňkovi Pernicovi z Brna a zároveň historicky první vítězný zástupce naší vlajky, vzdal kvůli kariéře budoucího profesionálního Bare Knuckle sportovce na konci tohoto září po 4 letech služebního poměru, tedy ukončil svojí dráhu příslušníka ozbrojených sborů, aby se naplno mohl věnovat kariéře profesionálního sportovce.




     

Takže když sotva za pár dnů na to dokázal promotér Anatolij Radayev z organizace Valhalla Fighting dojednat tento zásadní zápas byla toto pomyslná odměna za Dominikovu odvahu učinit tak zásadní životní rozhodnutí.

Stejně jako promotérovi organizace Valhalla Fighting patří poděkování za podíl na tomto historickém úspěchu i celému Dominikovu realizačnímu týmu, tedy jeho osobnímu boxerskému trenérovi Fandovi Němečkovi z Plzně, dále pak Petru Němcovi ml., který stojí po boku svého kolegy ve zbrani již čtvrtým rokem, aby se podílel na jeho servisu a reprezentaci značky Dominik „RIDER“ Herold.

Díky takto perfektně nastavené chemii v týmu kolem českého šampiona věříme, že se fanoušci tohoto tvrdého sportu mohou těšit již brzy na další podobné výkony nejen doma, ale i zahraniční.






Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *