Z vily do ringu. Český Ital se chystá na životní zkoušku. Může se stát cokoliv, poukazuje před bitvou s Ducárem

23.12.2023

Autor: Miroslav Obluk

Kdo vyhraje?

Kdo vyhraje?FOTO: Patron Boxing


Z pohodlí teplé vily do ostrého zápasu plného mrazivých úderů. Taková cesta čeká na Alessandra Jandejska, jenž se za pár dní postaví své životní výzvě. Boxer a účastník reality show Love Island kývl na bitvu s českou boxerskou hvězdou Vasilem Ducárem. Ta se uskuteční den před Silvestrem v Bratislavě na akci The Ring 9. Sandro nemá co ztratit, může jen získat. Naděje na úspěch je malá, o to větší je odhodlání a touha. "Může se stát cokoliv," poukazuje v rozhovoru pro kaocko.cz brněnský chasník s italskými kořeny, který může napsat svůj životní příběh. 


V ringu nejste nováčkem. Máte za sebou 11 zápasů, teď na vás čeká ta největší sportovní a možná i životní výzva, Vasil Ducár.
Přesně tak. Nebude to vůbec lehké. Vasila znám moc dobře, je to špičkový boxer. Já ale nemám co ztratit, jdu si vyzkoušet své štěstí.

O čem je pro vás tento zápas?
Jdu si to prostě zkusit, otestovat sebe sama. Je to velký, těžký zápas. Jsem rád, že na mě čeká takové jméno než třeba nějaký nováček.

Když jste dostal nabídku od vedení, váhal jste?
Váhal, protože jsem dlouho netrénoval. Nebylo kde. Na té vile (na Love Islandu) byla malá posilovna. Byly tam sice boxerky, lapy, ale nikdo by mi je tam nepodržel, takže jsem si jen tak párkrát zacvičil, ale jinak nic. Pak to skončilo, nabídli mi tenhle zápas, takže jsem to nejprve odmítl, nebyl jsem připravený. Pak mi ale nabídli kondičního trenéra, domluvili mi trénink ve Spejbl gymu, tak jsem na to kývl. Trénuji v Brně v Brněnské Boxárně a ve Spejblu. 

Cítíte během přípravy velký posun ve vašich schopnostech?
Vrátil jsem se tam, kde jsem byl. Cítím se lépe kondičně. Technicky jsem šel trošku nahoru, ale byla to krátká doba. Na trénink jsem měl dva měsíce s tím, že jsem byl chvilku nemocný, takže bych potřeboval ještě nějaký čas na přípravu.

V čem vidíte svou největší zbraň?
Nevím, jsem delší jak Vasil, můžu to držet na dálku. Moc jiný, silný zbraně nemám (úsměv). Kolikrát je ale horší boxovat s outsiderem. Ten nemá co ztratit.

Nemáte co ztratit, můžete jen překvapit. Věříte, že na vás čeká životní příběh? V medailonku jste Vasila varoval, že ho můžete seknout.
Může se stát cokoliv. Kdybych dal nějaký lucky punch, bylo by to fajn. Vasil je ale zkušený boxer. Má spoustu zápasů v cizině, takže úplně v to nedoufám, ale může se stát cokoliv. Bylo by to fajn.

Jaká je příprava před blížícími se svátky?
Jelikož Vánoce nebudu slavit, rodina je v Itálii, takže mně je to úplně jedno. Vánoce neprožívám, budu trénovat i přes svátky. Změnu nepociťuji, oslavím až Silvestra.

Máte plány na příští rok?
Určitě. Dostal jsem nabídku od Fight Night Challenge, Clash of the Stars. I kdyby to pro mě teď nedopadlo dobře, tak přípravu zúročím v příštím roce v zápasech, kde nebudu mít tak těžkého soupeře.

Držel byste zápasy v té sportovnější rovině?
Určitě, nechci z toho vypadnout. Chci dál boxovat, věřím, že jsou ještě mety, na které můžu dosáhnout. 



Další články v kategorii

Smutek. Hanzlíčkové se olympijský sen rozplynul

12.05.2024Smutek. Byla blízko. A ne jednou, přesto se zápasnice Adéla Hanzlíčková neprobojovala na letní olympiádu, která proběhne za ...

Vojčák řádil v KSW. Slovenský Mutant zvedákem uzemnil bývalého brankáře Chelsea

12.05.2024Slovenský bojovník Štefan Vojčák má za sebou další skvělý zápas. Na sobotním KSW 94 v polském Gdaňsku získal ...

Vémola ovládne Odvetu století a oddálí konec kariéry

11.05.2024Vémola vs. Végh. Zápas roku na domácí bojové scéně se nezadržitelně blíží. Stejně tak konec prvně jmenovaného ...

Siváka se nebojím, neutíkám. Vše je otázkou ceny, hlásí před bitvou v PML slovenský matador

11.05.2024Na domácí scéně patří k absolutní špičce v postoji. Slovenský bojovník Milan Paleš má na svém kontě více ...

Kladivová v bitvě s holými pěstmi nezvítězila. Jako suvenýr si odváží monokl

11.05.2024O páteční noci prošla svou první zkouškou v bitvě bez rukavic v super lehké váhové kategorii čtyřicetiletá Pavla Kladivová. ...

Boráros dostává šanci. Přinesu lidem něco, co ještě nikdy neviděli, věří před RFA

11.05.2024Po šestnácti měsících se představí na domácí půdě. Slovenský granátník Gábor Boráros bude jedním ...

Nesmrtelnost zobrazená v čase. Fury s Usykem dostanou před bitvou ikonické dary

11.05.2024Čas tiká. Historická bitva se blíží. Již za týden by měla proběhnout monumentální bitva těžkých vah, boxerských králů ...

Podle hlasování fanoušků Vémola prohraje v Edenu. Uhájí Kincl titul?

11.05.2024Dvě bitvy o titul, tohle bude vrchol MMA turnaje na fotbalovém stadionu v pražském Edenu. Oktagon 58, 8. červen a boj o mistrovské pásy v polotěžké ...

Matěje určitě něčím překvapím, říká Kincl před titulovým soubojem s Peňázem

10.05.2024Oktagon vypustil do světa oficiální trailer na titulovou bitvu ve střední váze, kterou 8. června v Edenu obstará Patrik Kincl s Matějem Peňázem. ...

Načíst další články