Za zraněného Sanikidzeho chce zaskočit Paradeiser. Co na to Keita?

Za zraněného Sanikidzeho chce zaskočit Paradeiser. Co na to Keita? Losene Keita oslavuje vítězství nad Ivanem Buchingerem | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Promotéři Oktagonu zřejmě ještě nezažili turnaj, při kterém by nemuseli řešit zásadní komplikace. Výjimkou bohužel nebude ani akce v Bratislavě.

Na posledním turnaji pod taktovkou Oktagonu si Jonas Magard udržel pozici šampiona, amerického nájezdníka vyřídil už ve druhém kole, čímž vyslal jasnou zprávu všem pochybovačům. I další turnaj měl ozdobit titulový zápas, Losene Keita chtěl v Bratislavě dobýt pérovou divizi. Necelé dva týdny před turnajem však přišel o soupeře.

Oktagon během včerejšího dne informoval, že se šampion Mate Sanikidze zranil, takže na turnaji v Bratislavě není schopen nastoupit. Na sociálních sítích se dokonce objevilo video zachycující moment, kdy ke zranění došlo. Gruzínský bojovník bohužel během sparringu nešťastně spadl na rameno, které zřejmě povolilo.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Keita s reakcí neotálel, zranění na straně soupeře ho samozřejmě nepotěšilo, ani tomu nemohl uvěřit. “To je blbost,” reagoval na Instagramu. Není se ostatně čemu divit. Šampion lehké váhy je nyní v drsné dietě, aby se za dva týdny vešel do limitu nižší divize. Strastiplná cesta za druhým titulem se nicméně zásadně zkomplikovala.

Řešení zapeklité situace nabídl Rony Paradeiser, jenž na okamžitě zareagoval. “Přišel správný čas na lehkou váhu?” vystřelil po svém přemožiteli kousavou otázku. “Na tyhle tvoje blbosti teď nemám náladu,” odsekl “Black Panther”, jemuž se odveta s Paradeiserem zjevně nezamlouvá. “Žádný stres, jen jsem se zeptal. Můj čas přijde,” odpověděl Rony. “Ano, počkej si. Krůček po krůčku.”

Rony si ještě neodpustil malé připomenutí, že tomu v červnu bude již rok, co Keita opasek v lehké váze získal, čímž naznačil, že se termín obhajoby tak jako tak blíží. “Jsem aktivní zápasník, nestarej se. Soustřeď se na své zápasy s žebráky,” kontroval Keita.

Paradeiser by se sice rád chopil šance a s Keitou srovnal účty, na to ale šampion s největší pravděpodobností nepřistoupí. V komentáři pro MMA Shorties dal jasně najevo, že lehká váha na turnaji v Bratislavě nepřichází v úvahu. „Jsem už hodně dlouho na tvrdé dietě. Přes měsíc jsem neměl žádné pořádné jídlo. Trénuji třikrát denně a nevím jestli to víte, ale probíhá Ramadán. To znamená, že přes den vůbec nejím. Od šesti od rána až do deseti večer nejím. Trénuji na prázdný žaludek, což je ještě mnohem složitější. A když už mohu jíst, tak to zase nemohu přehnat, takže mám jen malé porce. Mám aktuálně kolem 69 kg, takže prostě nemůžu zápasit v lehké váze. Dokonce jsem přišel i o nějakou svalovou hmotu. Prostě to nemůže být lehká, protože už jsem toho pro pérovou udělal až moc.“

Promotéra Ondřeje Novotného tedy čeká další tvrdý oříšek. Jak nakonec naloží s důležitým zápasem turnaje Oktagon 42, to se zřejmě dozvíme v následujících dnech.

Zdroje:  Oktagon MMA - Instagram , Losene Keita - Instagram , MMA Shorties

Nejnovější články