Šílený boj. Kincl přežil vlastní smrt, pak chytil Poláka do pasti

03.03.2024

Autor: Miroslav Obluk

Patrik Kincl to opět dokázal.

Patrik Kincl to opět dokázal. FOTO: OKTAGON MMA


Tuzemská organizace OKTAGON MMA napsala svou další kapitolu. V Ostravě  uspořádala další turnaj, tentokrát Oktagon 54. Vítkovická Ostravar Aréna se opět proměnila v kolbiště bojových sportů, na němž se představila evropská špička lehké váhy i král celé organizace napříč vahami, Patrik Kincl.



Zlatým hřebem turnaje byla bitva o korunu ve střední váze, tu hájil Patrik Kincl. Uzmout se mu ji pokusil prozatímní šampion Piotr Wawrzyniak. Ten měl k vysněnému triumfu blízko, nakonec však padl ve 3. kole. V Ostravě také odstartovala druhá série milionové pyramidy Tipsport Gamechanger, tentokrát pod taktovkou lehkých vah. Ve hře je milion euro. Ocelové srdce republiky zažilo celkově devět bitev.

Jak dopadly?

18:31 Miloš Janičič – Ebrahim Hosseinpour

Opatrný začátek, ani jeden z válečníků nechtěl udělat chybu. První tvrdší rány si připsal Hosseinpour, opticky ale tlačil Janičič.
Po vlažnějším začátku se Janičič rozjel, trefil dobré kombo, přidal naskočené koleno, jeho soupeř šel na chvíli k zemi. Hosseinpour se dokázal z tvrdého nástupu vzpamatovat. Ne na dlouho. Za chvíli se ocitl opět na zemi. Janičič začal pracovat na sedmnáctém kariérním finiši. A dočkal se. Bitva skončila ve druhém kole. Janičič trefil koleno, Řezník se již nepostavil.

19:02 Jason Ponet – Lukasz Rajewski

Tato bitva se nesla ve fotbalovém duchu. Hodně se kopalo, padaly i granáty. K vidění byly atraktivní výměny v postoji, fanoušci se bavili. První kolo zakončil Francouz kopem do hlavy, více ze hry měl ale Rajewski, jenž sázel nepříjemné spodky. V polovině zápasu se bitva přesunula na zem. Polák kontroloval pozici, soupeře na zádech ale neudržel. Ponet se postavil, trefil loket. Druhé kolo poté zakončil stejným způsobem jako kolo první, kopem na hlavu. Poslední pětiminutovka, zatažené ruční brzy. Oba borci začali sázet na jistotu, dávali jedničky, trefovali lowkicky. Tato sázka nakonec vyšla Polákovi. Rajewski slavil výhru na body.

19:53 Hafeni Nafuka – Predrag Bogdanovič

První duel Tipsport Gamechangeru. Na milionovou dráhu vstoupil nejprve lépe Nafuka, který bitvu brzy přenesl na zem. Vlezl srbskému nováčkovi do zad, začal pracovat na ukončení. To mu uniklo. Nastaly šachy na zemi, při nich byl jistější Bogdanovič. Ten byl lepší i v postoji, kde trefoval ostré kopy, kolena. Bogdanovič byl skvěle technicky i takticky připraven. Namibijská noční můra prožívala temné chvíle a ke konci boje i krvavé chvíle. Srb si došel pro jasnou výhru na body.


20:32 Marcel Mohamed Grabinski – Acoidan Duque

Odbyl gong a španělský matador rozjel svou hru. Grabinskiho rychle stáhl na zem, stejně rychle se šlo zpět na nohy. Pak opět na zem a k pletivu, kde se oba borci tečkovali krátkými údery. Když se klinč roztrhl, trefil Grabinski tvrdou dělovku a koleno. Lovil svého soupeře. Zkracoval vzdálenost, sázel ničivé kombinace, přidával naskočené kopy do hlavy. Španěl ale stál, přesouval hru k pletivu, trpělivě tavil soupeře. Postoj, výměny, pletivo a nátlak. Tento přístup se neměnil ani v závěrečném dějství, a nakonec byl účinnější pro Duqueho, který začal být přesnější i v přestřelkách. Druhým postupujícím se stal španělský gladiátor.


21:18 Mateusz Legierski – Matouš Kohout

Ohlušující potlesk a nástup první české tváře v ostravské aréně. Matouš Kohout podruhé porovnal své síly s polským tvrďákem Legierskim. Oba se před bojem objali, pak rozjeli show plnou pohybu. V prvních sekundách kolem sebe svižně poskakovali, vyměňovali si pozdravy. Pak Legierski přeřadil na vyšší rychlost. Tvrdou kombinací poslal Čecha k zemi, vlezl mu do zad, začal pracovat na submisi. Měl čas, byl klidný, tvrdými kladivy si udělal prostor, pak začal utahovat šrouby. Dotáhl. Dvacet sekund před koncem prvního kola Kohout odklepal. Ostravské publikum utichlo.


21:55 Vladimír Lengál – Daniel Torres

Tohle byla bitva, při níž hala bouřila nadšením. Torres na nic nečekal, jel na plný plyn. Trefil Čecha tvrdou kombinací, poslal ho k zemi. Vlado ustupoval, pak trefil přesnou zadní. Ucítil šanci, dobře přesunul hru na zem, pak přišel zkrat. Lengál trefil soupeře nelegálním kolenem. Rozhodčí mu strhl bod, rakouský býk se rozzuřil. Torres rozkopal Čechovi nohu, přidával rány na spodek. Lengál bojoval o přežití, přesto se nevzdával. Sázel na své lokty, byl stále ve hře. Lovcem byl ale Torres. Ten dostal v polovině boje Lengála pod tlak, šel si pro finiš. Ten nepřicházel. Vlado přežil další těžké chvíle, srdnatě se bránil v postoji i na zemi. Kulhal, přesto chtěl zvrátit osud. To se mu nepodařilo. Favorit si došel pro jasné vítězství.

22:29 Makwan Amirkhani – Mago Machaev

Nová kapitola pro oba bojovníky. Amirkhani opustil UFC, vydal se na svou misi v Oktagonu. Na soupeře se usmíval, Machaev mezitím hrozil prvními údery, sázel především na kopy. Amirkhani poznal, že v postoji to nepůjde, proto se snažil svého soupeře tavit na zemi. Držel ho pod sebou, Machaev byl ze spodní pozice ovšem důraznější. Trefil tvrdé kladivo, byla prolita první krev. Amirkhani navíc přišel o jedno oko. Tohle byla show jednoho muže. Čtyřiadvacetiletý bijec rozebíral zkušeného soupeře a zkraje třetího kola ho vystřelil z milionové pyramidy. Machaev trefil smrticí levačku a bylo hotovo. Padlo KO.

 

23:02 Ronald Paradeiser – Attila Korkmaz

V prosinci Paradeiser získal v Ostravě vysněný titul v lehké váze, v březnu zde mohl udělat životní krok k pohádkové výhře. Stejný cíl měl i jeho soupeř. Rony těžil ze svých delších končetin, tvrdými kopy znepříjemňoval soupeři život. Těmi se však blýsknul i Attila. Tvrdost byla na obou stranách. Rony tlačil, soupeř lépe kombinoval. Tohle byla bitva v tempu. Turecký Němec bral Slovákovi pohyb, Rony proto přenesl hru na zem. Z tlaku ale nic nevytěžil. Šlo se opět na nohy. Rony zkoušel naskočená kolena, jedním z nich otevřel svého soupeře. Ten se snažil tavit slovenského šampiona u pletiva. Závěrečné sekundy boje patřily zběsilé přestřelce, po níž slavili oba. Vítězem se nakonec stal slovenský sympaťák.


23:38 Patrik Kincl – Piotr Wawrzyniak

Bitva, na níž čekali všichni fanoušci. Kincl četl pohyby soupeře. Ten do boje skočil po hlavě. Trefil pár kopů, cílil na očnici, jíž měl Kincl nedávno zlomenou, nakonec trefil choulostivá místa. Čech dostal prostor ke zotavení, jelo se dál.

Tvrdé rány rozdal i Kincl, trefil i ničivý calf kick, Wawrzyniakovi se podlomila kolena, načež schytal ostrou tečku. Tu však musel snést i Kincl, jenž opět dostal koleno do citlivých míst. Bitva se zastavila, ale nezpomalila. Jelo se v tempu dál. Wawrzyniak startoval, tlačil, Kincl ustupoval. Pak trefil povedenou kombinaci. Intenzivní bitva pokračovala.

V polovině druhého kola padl český bojovník k zemi, Wawrzyniak začal okamžitě sázet granáty. Inspektor přežil, dostal se z nejhoršího. Po tlaku u pletiva se Polák opět rozjel. Wawrzyniak spustil salvu, cítil šanci. Když to nešlo v postoji, hodil Čecha na zem. Na ní se ovšem do lepší pozice dostal Kincl.

Nejprve chytil kimuru, pak arm triangle. Kincl přežil neskutečně těžké chvíle, a nakonec vše otočil ve svůj prospěch. Ve 3. kole utáhl polského gladiátora. Ukázal mentalitu šampiona, prodal své zkušenosti, potřetí uhájil své království. Hala jásala, šampion se objal se svým týmem.



 



Další články v kategorii

Praha zažije boxerskou show. Do ringu se vrací Ducár, ukáže se Cverna i Juráček

31.05.2024Česká boxerská stáj Patron Boxing hlásí návrat do bojové akce. Po dubnovém 11. turnaji píše své 12. pokračovaní, ...

Plamenný staredown. Hvězdy UFC musela oddělovat ochranka. Vzduchem létala ostrá slova

31.05.2024Slavná organizace UFC momentálně hledí k víkendovému turnaji s pořadovým číslem 302, jehož hlavní bitvou je střet lehkých ...

Poslední olympijská naděje. Sedláčková boxuje v Thajsku o Paříž

31.05.2024Poslední česká naděje v boxerské olympijské kvalifikaci pro Paříž nese jméno Lucie Horváth Sedláčková. Naděje žije v ...

Boj Bledé potvrzen. Na další zápas v UFC poletí více než 13 tisíc kilometrů

31.05.2024Je to oficiální. Tereza Bledá se vydá na další zteč do UFC. A třetí souboj v americké organizaci zažije až v daleké Austrálii. ...

Na přemožitelky Pudilové čeká duel v UFC. Jedna vsadila na divokou kartu, vypnula hruď

31.05.2024Víkendový galavečer UFC 302 je za rohem, New Jersey chystá půdu pro titulový boj v lehké divizi, k vidění bude ostrá řežba středních ...

Zvítězím, ať se děje cokoli, hlásí Machaev před válkou v Edenu. Pro druhé místo si do Gamechangeru nepřišel

31.05.2024Do Tipsport Gamechangeru vletěl tenhle chlapík vážně skvěle. Veterána UFC Makwana Amirkhaniho v osmifinále doslova přejel, teď ho ale čeká prověrka ...

Český boxer kráčí na světový Olymp. Titulová bitva je blízko

31.05.2024Česko, Polsko, severské země, to jsou destinace, kde zápasí český rohovník Lukáš Dekýš. To jsou destinace, kde sbírá ...

Cesta profesionála MMA, to není jen boj. Také čekání na soupeře

31.05.2024Amatérskou kariéru si poctivě prošel, zažil na třicet MMA zápasů, roky sbíral zkušenosti. A to i v české reprezentaci. Teď už Vojtěch ...

Bojové sporty mi zachránily život, přiznal populární ranař, jenž o víkendu zabojuje o titul UFC

31.05.2024Na bojové scéně se pohybuje řadu let, premiéru v profi MMA si střihl před patnácti lety. Od té doby se mu změnil život, stal se z něj jiný, ...

Načíst další články