Zázračná bojovnice Victoria Lee zemřela ve věku pouhých 18 let

Zázračná bojovnice Victoria Lee zemřela ve věku pouhých 18 let Victoria Lee se stala nejmladší bojovnicí ONE Championship | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Fanoušci bojových sportů truchlí, svět totiž náhle opustila talentovaná bojovnice přezdívaná "Zázračné dítě", která v oktagonu nepoznala porážku.

 

Victoria pocházela ze známé bojovnické rodiny. Její starší sestra Angela (26) se stala nejmladší šampionkou v historii organizace ONE Championship a bratr Christian (24) tam dokonce simultánně drží tituly ve dvou různých váhových kategoriích. 

Mladá bojovnice slavila úspěchy už od útlého děství a v roce 2020 ji coby teprve šestnáctiletou angažovala prestižní organizace ONE Championship. Premiéra jí vyšla na jedničku, Thajku Srisan uškrtila ve druhém kole na rear-naked choke. V prvním kole si pak poradila také s Číňankou Wang a vítězné tažení v září 2021 zakončila vítězstvím na TKO nad Brazilkou Souzou. Přezdívka “Prodigy” (Zázračné dítě) k ní skutečně sedla.

Následně ale Victorie kvůli školním povinnostem ohlásila, že si dá na delší čas pauzu. K očekávanému návratu už ale bohužel nedojde. 26. prosince totiž mladá bojovnice odešla na věčnost. Příčina úmrtí nebyla oznámena, spekuluje se o problémech se srdcem či sebevraždě. Druhé variantě nasvědčuje i příspěvek Angely Lee, která v jeho závěru všem vzkázala: “Buďte se svými blízkými pořád v kontaktu. Objímejte je a říkejte jim, jak moc pro vás znamenají, protože nikdy nevíte.” 

Upřímnou soustrast.

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články