Sleduj nás

Že je UFC nejvíce nabité kvalitou? Ať se Dana White nenechá vysmát, kontruje známý sudí

Že je UFC nejvíce nabité kvalitou? Ať se Dana White nenechá vysmát, kontruje známý sudíFOTO: UFC

Když Dana White odmítl souboje mezi organizacemi, donutil tím ostatní pochybovat, zdali má UFC vážně ve svých řadách nejlepší zápasníky z celého světa.

Proti tomuto tvrzení se ohradili už mnohé poměrně zvučné osobnosti a nyní se k nim přidává i slavný sudí „Big“ John McCarthy. Ten sice souhlasí s tím, že UFC je na trhu největší značkou, ale zase se prý nemůže kvalitativně řadit nad všechny ostatní.

„Slyšel jsem, jak Dana říká, že je UFC Ligou mistrů, a pokud se tedy někde vynoří bojovník s talentem, stejně v UFC jednou skončí… K tomu mohu jenom říct: ‚Promiň, Dano, jsi velmi zaslepen vlastní natvrdlostí.‘ Po světě se totiž pohybuje mnoho talentovaných bojovníků, kteří kolikrát končí úplně jinde,“ konstatoval slavný sudí ve svém podcastu.


Zápasy mezi organizacemi nyní zavádí například Bellator, Rizin i právě ONE FC. Všichni jsou ochotni mezi sebou spolupracovat, jen UFC si jede po vlastní cestě, na kterou si nechce nikoho jiného přibrat.

„Ať už je to kvůli penězům nebo kvůli jiným důvodům, všichni bojovníci mají právo volby. Já osobně jsem viděl mnoho kluků z ONE Championship, kteří se štípou hlava nehlava. Ti kluci tam předvádí naprosto skvělou show, a pokud budu tvrdit, že když nepůsobí v UFC, tak nejsou dostatečně kvalitní, tak jdu sám proti sobě,“ pokračoval McCarthy.


„Neříkám, že UFC není kvalitní, naopak je tam hodně, hodně dobrých bojovníků, ale zase White nemůže říkat, že mají největší kvalitu z celého světa. Dana se asi jen chtěl opřít do konkurence, ale podle mě to rýpnutí bylo úplně zbytečné,“ vyjádřil se.

Samozřejmě se na to všichni dívají z jiného úhlu pohledu. ONE FC není tolik na očích, a proto lidé nemají takový přehled, jak by si tam UFC zápasníci vedli. Největším faktem nicméně zůstává, že UFC je na světě největší značkou, kterou sleduje nejvíce lidí. A když se bojovníci rozhodují, kam přejdou, pak volí tuto destinaci i kvůli slávě. Nikde jinde si své jméno více proslavit nemohou.

Zdroj: WEIGHING IN podcast



Další články