Zklamaný Martínek vysvětlil, proč musel podstoupit operaci a neukáže se na turnaji KSW v Liberci

Zklamaný Martínek vysvětlil, proč musel podstoupit operaci a neukáže se na turnaji KSW v Liberci Daniel Omielanczuk vs. Michal Martínek | zdroj: FOTO: KSW

Utržená šlacha vyřadila Michala Martínka z libereckého turnaje pod záštitou KSW. Černovous prozradil, jak dlouho bude mimo hru.

Tuzemští fanoušci MMA si letos přijdou na své. V Česku i na Slovensku se uskuteční celá řada turnajů pod taktovkou Oktagonu, RFA a dalších domácích organizací, které se i nadále budou přetahovat o pozornost diváků. Už v únoru k nám navíc zavítá polské KSW, prostřednictvím turnaje v liberecké Home Credit Areně bude chtít rozšířit fanouškovskou základnu. Jedním z hlavních taháků měl být zápas Michala Martínka, k němu ale nakonec nedojde.

“Černovous” se měl koncem minulého roku utkat v boxerském duelu s Tomášem Hronem. Bitva pod záštitou Fight Night Challenge se však zrušila, jelikož se oba aktéři zranili. Hrona zlobilo koleno, Martínek zase musel na operaci s rukou. Dva dny před Vánocemi se hlásil z nemocničního lůžka, aby fanoušky ubezpečil, že se po zákroku velmi rychle vrátí do tréninku. To se ale trochu přepočítal.

“Bohužel mám utrženou bicepsovou šlachu. Museli jsme to sešít, přivrtat na kost. Pořád jsem tak nějak doufal, že počkáme těch 14 dní po operaci, že se to nějakým záhadným způsobem urychlí, ale dneska jsme byli u pana Kebrleho a ten byl velice skeptický,” svěřil se ve videu na Instagramu. Během kontroly se ukázalo, že bude trvat několik měsíců, než se ruka zahojí. Martínek vysvětlil, že praskla šlacha držící obě bicepsové hlavy. Bylo tedy potřeba znovu ji ukotvit na kost.

Pokud by se zákroku vyhnul, pak by musel počítat s tím, že by ruka ztratila zhruba 40 % síly. A to nepřichází v úvahu. “Černovous” se nechal slyšet, že si potřebuje udržet určitou zápasnickou úroveň, už jen kvůli tomu, že v těžké váze často naráží na mnohem těžší soupeře. “Na tu ruku nechci být slabší, chci být v plné síle, když zápasím se zápasníky, které si vybírám, tam prostě není prostor pro to, abych nebyl stoprocentní.”

Přední český chirurg Radek Kebrle má v péči i jiné MMA zápasníky, například Karlose Vémolu nebo Miroslava Brože. S ním se Martínek shodou okolností v ordinaci potkal. Rady zkušeného doktora si samozřejmě bere k srdci. “Když to řekne taková kapacita, tak se prostě poslouchá, protože člověk nechce být hendikepovaný.”

Na Martínkovi bylo znát, že ho celá situace opravdu silně zasáhla. “To je bohužel život, mělo se to tak stát,” řekl zklamaně. “Teď ode mě chvíli budete mít pokoj. Já se samozřejmě budu nějak pasivně udržovat, budu hrát PlayStation a budu chodit na procházky do parku.” Rekonvalescence se dle odhadů protáhne až do začátku léta. Na turnaj v Liberci sice dorazí, dění v kleci však bude muset sledovat pouze jako nezúčastněný divák. “Vůbec nevím co říct. Mrzí mě to. Omlouvám se všem partnerům, všem fanouškům, co na mě chtěli přijít.”

KSW tím pádem přišlo o hlavní tahák pro domácí publikum. Na kartě by se však měli objevit i další osobnosti československé scény, organizaci se nedávno upsal například Tomáš Možný, který nyní bojuje v barvách RFA. Hlavní zápas obstará Angličan Philip De Fries, kterého čeká již osmá obhajoba titulu šampiona těžké váhy.

Zdroje:  Michal Martínek - Instagram

Nejnovější články