Zklamaný Poirier se slzami v očích reaguje na prohru s Gaethjem

Poirier

Turnaj UFC 291 ve svém hlavním zápase nabídl odvetu Poirier vs Gaethje 2, o které se automaticky mluvilo jako o jasném adeptovi na zápas roku. Oba borci jsou totiž vyhlášení svými atraktivními výkony a nyní tomu samozřejmě nebylo jinak. Bohužel jsme však neměli možnost souboj sledovat moc dlouho, protože skončil už ve druhém kole po pekelném kopu na hlavu, po kterém se z výhry radoval Justin Gaethje.

Stručně a jasně! Jiří Procházka reaguje na výhru Pereiry a posílá vzkaz

Dustin Poirier měl odvetu poměrně dobře rozjetou, protože se mu soupeře dařilo trefovat, takže se čekalo, že zkusí Justina postupně rozebrat. Pak však přišel kop na hlavu, který sice Dustin kryl, ale jen částečně a byl konec. „Samozřejmě mě to štve. Prohrávání bolí, ale už jsem v minulosti prohrál a znám to. Není to pro mě nic nového, ale stejně to člověka zasáhne. S tím, odkud jsem se dostal a jaké mám za sebou zápasy, si musím říkat, že už jsem vlastně vyhrál. Snažím se to nějak vstřebat. Beru to se ctí.

Cítil jsem se v tom souboji opravdu dobře. Dost mi couval, takže jsem se za ním nechtěl zbytečně hnát, abych si na něco nenaběhl. Nahulil jsem ho, ale věděl jsem, že mám pět kol a musím být trpělivý. Navíc si myslím, že to i trochu přihrál, aby mě nalákal. Musel jsem být ve střehu. Možná jsem však měl šlápnout na plyn a vše by bylo jinak. Myslel jsem si, že mám další 4 kola, ale ve skutečnosti jsem už měl jen dvě minuty druhého kola.




     

Je to tak, jak to je. Prohra bolí. Obzvlášť, když jsem měl za sebou skvělou přípravu. Vzájemně jsme se ukončili, tak uvidíme, jak to bude do budoucna, jestli dojde na trilogii,“ reagoval Dustin Poirier, který prohru, tak jako vždy, přijal se ctí.

Oba borci si hned v kleci vyjádřili vzájemný respekt, což byl moc hezký moment. Uvidíme tedy, jak se Dustinova kariéra bude dále vyvíjet. Diamant se totiž hned několikrát nechal slyšet, že už ho zajímají jen velké zápasy, které v něm vyvolají pořádný oheň. Nedá se tedy očekávat, že by se nyní hnal za souboji, skrze které by se postupně probíjel k titulové šanci. 




    

Gaethje reaguje na výhru

„Ne každý sport vám nabízí šanci na odvetu. Moc se nestává, že byste dostali druhou šanci. Prostě s tím musíte žít. Já jsem však dokázal své kvality, ve které jsem vždy věřil. Dustin je můj oblíbený bojovník a v tomto sportu rozhodují detaily. Jsem rád, že jsem dnes mohl být ten šťastnější. Je to šílený sport, který neodpouští. Mám však nejlepší trenéry a navíc se mohu spolehnout na své schopnosti. A to ani nemluvím o podpoře od fanoušků. Doufám, že vás to inspirovalo,“ reagoval Gaethje na důležitou výhru.




   

Právě první prohra s Poirierem Justina v minulosti donutila změnit styl a zápasit mnohem chytřeji a méně bezhlavě, „Když se podíváte na oba naše zápasy, tak to bude rozdíl jako den a noc. Byla to pro mě těžká lekce, ale nakonec mi pomohla se změnit.“

Zatím to sice nebylo oficiálně potvrzeno, ale dá se počítat s tím, že si Gaethje výhrou vysloužil titulovou šanci, „Dobře víte, co chci. Chci bojovat o další titul. Chci vítěze říjnové bitvy. Dobře víte, že ať už můj zápas dopadne jakkoliv, tak se můžete spolehnout, že do toho dám vše.“

Uvidíme tedy, jak se nakonec situace vyvine. Moudřejší budeme v říjnu, kdy se v Abu Dhabí koná odveta Makhachev vs Oliveira 2, která rozhodne o tom, kdo bude kralovat lehké váze.






Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *