Zlo a zášť jenom brzdí. Odsunul jsem ego a předvedl nejlepší výkon kariéry, řekl Pirát po skalpu Vémoly

30.12.2023

Autor: Ondřej Huml

Rozhodnuto, svět se rozdělil...

Rozhodnuto, svět se rozdělil...FOTO: OKTAGON MMA


Byl to jeho večer. Obávaný Pirát ze Slovenska udolal slavného Karlose Vémolu. Na Oktagonu 51 ho bez milosti knockoutoval, navíc mu nedovolil ani jeden takedown. Celé to trvalo jen minutu a 48 vteřin. "Jak jsem řekl už v kleci, nikdy se nevzdávejte. Tvrdá dřina vás přenese přes všechny zlé věci a na konci vysvitne zas sluníčko," shrnul Samuel Krištofič svůj životní triumf na tiskovce. O čem dalším tam mluvil? 


O průběhu zápasu: 
"Říkal jsem, že zvítězím na KO. Lidi se mě nyní ptají, zda jsem překvapený, že se mnou Karlos zůstával v postoji, já ho k tomu ale donutil. Takže ne, nejsem překvapený. Takhle jsem to trénoval. Věděl jsem, že na nohou budu nebezpečnější než on, protože tam mi je to vlastní. Bylo jasné, že když trefím, bude to dobré. Někdy v přípravě uděláte všechno skvěle, ale v kleci je to potom celé naopak, dneska to však vyšlo na centimetr. Z toho mám největší radost. Že všechno bylo tak, jak jsem si to deset týdnů vizualizoval."

O tom, zda byl pro něj zápas osobní:
"Osobní to nebylo. Když jsem byl mladší a Karlos o mně mluvil jako o fejkovém šampionovi Oktagon Výzvy, cítil jsem vůči němu hněv, zášť v srdci. Pak jsem ale dospěl. Narodila se mi dcerka, dal jsem se na samurajské a budhistické učení. Zjistil jsem, že já nevidím jeho, on zase mě. Nevíme, co se odehrává uvnitř toho druhého. Navíc jsem se poučil ze zápasu s Kinclem. Proti němu jsem trashtalk trochu přepálil, chtěl jsem mu ublížit až moc. Jenže v kleci jsem pak neukázal nic z toho, co jsem celou dobu trénoval… Život mi zkrátka ukázal, že když v sobě máte zlo a zášť, nedělá to z vás dobrého člověka, jenom vás to brzdí v dalším rozvoji. Proto je třeba ego odsunout. Já to teď udělal a převedl jsem nejlepší výkon své kariéry."

O tom, zda by ho zajímal svět reklamy: 
"Umím si to představit. Celkově se považuji za malého šoumena. Muselo by ale jít o věci, které jsou mi vlastní, k nimž mám nějaký vztah. Pokud by pro mě znamenaly dobrodružství, určitě bych jim byl otevřený."

O zápase s Piotrem Wawrzyniakem:
"Ten souboj by mě zajímal, šampionem střední váhy je však Patrik Kincl. O svůj pás teď přišel jen kvůli zranění. Jestliže Ondra (Novotný) říká, že bude brzy zpět, bylo by spravedlivé, aby o něj bojoval s Piotrem on. Je třeba říct, že morálně by to tak bylo správné."

O tom, zda se teď cítí silnější než kdy dřív:
"Každá výhra vám dodá na sebevědomí. I po prohrách jsem ale našel sílu vstát, pořád jsem věřil ve své schopnosti. Kdyby tomu tak nebylo, nikdy bych nedokázal to, co dnes. S odstupem tak nemůžu říct, že bych se teď cítil silněji. Ta sebedůvěra, že můžu porazit každého, je ale tu."

O přivítání od fanoušků:
"Byl jsem mile překvapený. Na rozdíl od předešlých zápasů tady mi lidé byli celkem nakloněni, dokonce jsem při nástupu párkrát zaslechl své jméno. O2 arena byla poměrně dost i na mé straně."

O pocitech hned po vítězství: 
"Byl to tobogán emocí. Člověk začne brečet, křičet… Naplnilo mě to štěstím. Potvrdila se má sebedůvěra, že stále mohu vyhrávat velké zápasy. To je na tom to krásné."

O svém vztahu k Oktagonu:
"Oktagon je pro mě jako domov. Mám tu už přes 20 zápasů, poznám zde úplně všechny. Jsem hrozně rád, že jsem s touhle organizací začínal, že můžu být stále její součástí. Tenhle projekt dokázal ve světě velké věci a mě moc těší, že jsem k tomu mohl trošku přispět."



Další články v kategorii

Odchod do ciziny se odkládá. Sivák podepsal novou smlouvu s RFA

09.05.2024Skvělá zpráva pro fanoušky RFA i Václava Siváka! Ačkoliv je Bad Boy už dávno nachystán čelit těm největším světovým ...

V prosinci si dali tvrdý boj, dnes spolu trénují. Buchinger a Paradeiser ladí formu

09.05.2024Jubilejní galavečer se vší parádou. Tuzemská organizace PML připravuje své desáté pokračování. To spatří ...

Velkolepý comeback dostal další dílek. McGregor mu vezme dech, tipují fanoušci

09.05.2024Napětí stoupá, očekávané datum se blíží. Dva bojovníci, kteří v poslední době stáli opodál, se vrací ...

Polský rival pochválil Procházku, pak ho zatratil. Myslím, že by o titul bojovat neměl

09.05.2024 Stojí opodál, kvůli zranění nezápasí. Na bojovou výhru čeká již dva roky, přesto věří, že by měl v dalším zápase ...

Unikátní pohled na KO. Oktagon si pro fanoušky připravil revoluční novinku

09.05.2024Když skončí zápas MMA, může být jasno. Soupeř padne po tvrdém KO, o vítězi rozhodne submise nebo jasná výhra na body. Když skončí ...

Kozma se vrací. Chceme vyhrát za každou cenu, říká trenér

09.05.2024Měsíc do návratu, David Kozma opět vkročí do klece. Po několika letech si dal delší pauzu. Naposledy Růžový panter bojoval v září ...

Esa pro historický Eden. Sportovní, fanouškovské, nervové a mediální

09.05.2024Největší domácí MMA turnaj se blíží. Co se týče fanouškovského zájmu, půjde v Česku a na Slovensku napříč ...

Jeho zápasy všechny nudí, řekl šéf UFC o neporaženém bijci a přeladil na fotbal

09.05.2024Sbírá jednu výhru za druhou, v kleci je zatím neporažený. Zastavit jej nedokázali ani v UFC, přesto nemá na růžích ustláno. ...

Bude to parádní štípaná, těším se jak malý Jarda, přiznal Mikulášek

09.05.2024Datum 22. června má v kalendáři zakroužkované už hezky dlouho. Populární bojovník Václav Mikulášek se v ten den pobije ...

Načíst další články