Hlavní obsah

Zlomená ruka a operace. Pikantní bitva se znovu ruší, na českou mašinu čeká dlouhá pauza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpráva, která se nejen fanouškům bojových sportů nečte vůbec lehce. Jedna z nejočekávanějších bitev letošního roku mezi Matějem Peňázem a Vlastem Čepem, ke které mělo dojít 29. dubna v Bratislavě, ani na další pokus nedopadne. Prvně jmenovaný si během přípravy na dubnový zápas zlomil ruku a čeká ho operace spojená s dlouhodobou rekonvalescencí. Zprávu potvrdila organizace Oktagon MMA.

Foto: Oktagon MMA

Matěj Peňáz se nakonec na turnaji Oktagon 42 nepředstaví.

Článek

Když se zdálo být vše domluveno a oficiálně stvrzeno, hodila vidle do zápasu jiná nepříjemnost. Zranění. Bojové sporty jsou zkrátka neúprosné, a to nyní koneckonců sám pocítil navrátilec do organizace Oktagon MMA český talent Matěj Peňáz, který si bude muset dát od trénování i zápasení na nějakou dobu pokoj.

V přípravě na dubnový boj, ve kterém se měl v ostře sledované bitvě postavit slovenskému rivalovi Vlastu Čepovi, si zlomil pravou ruku. „Matěj Peňáz si v přípravě na dubnový zápas s Vlastem Čepem zlomil ruku a po návratu do Čech podstoupí operaci a dlouhodobou rekonvalescenci," informovala organizace Oktagon MMA.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

"Bohužel mám vážné zranění a čeká mě teď pár měsíců, než se dám dohromady. I tohle k našemu sportu patří. Věřím, že se vrátím o něco silnější," shrnul Peňáz na sociálních sítích, kde zároveň přidal záběr krátce po zlomení ruky.

Turnaj Oktagon 42, jehož stěžejním trhákem měla být právě česko-slovenská bitva mezi Peňázem a Čepem, tak postihlo nemalé zemětřesení. A jak to vypadá, tak realizaci tohoto duelu i nadále provází prokletí. Oba zápasníci se totiž měli utkat již před dvěma lety, i tehdy byl boj zrušen kvůli zdravotním problémům na české straně.

O několik měsíců později se domluvil druhý termín, ani k tomu však nedošlo. Důvod? Zdravotní komplikace pro změnu na Čepově straně, jenž si zranil koleno, žebra i vazy. Zkrátka jedno velké prokletí a jinak tomu není ani nyní. Napjatí diváci a nažhavení bijci tak přijdou o jeden z neočekávanějších zápasů letošního roku v bojových sportech.

„Hrozně se těším, až skončí tyhle řeči, psaní a vzkazy. Uvidí se, kdo z nás dvou je lepší zápasník a všechno se tím vyřeší," řekl Peňáz 30. prosince po vítězném návratu do organizace Oktagon MMA. V tu dobu ale ještě nevěděl, co na něj za více než měsíc čeká za nepříjemnost.

Reklama

Související témata: