Zlomím ho, slibuje Magard před první obhajobou. Lopez zase plánuje další rychlý finiš

Zlomím ho, slibuje Magard před první obhajobou. Lopez zase plánuje další rychlý finiš Šampion bantamové váhy Oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Cirkus Oktagon v sobotu zavítá do severních Čech, libereckým fanouškům naservíruje titulovou bitvu v bantamové váze. Zatím se zdá, že se Magard s Lopezem nebudou nijak šetřit.

Příběh sobotního titulového zápasu se začal psát koncem minulého roku na turnaji Oktagon 38. Jonas Magard musel kvůli zlomené lícní kosti na operaci, na zápas s Filipem Mackem kývl Gustavo Lopez. Američan se zkušenostmi z UFC se v kleci dlouho nezdržoval, sebevědomým výkonem rozhodl na konci prvního kola perfektní gilotinou. “Je jedním z nejlepších grapplerů v Evropě, ale můj grappling patří mezi světovou špičku,” okomentoval zápas v rozhovoru pro Oktagon.

Na přípravu měl přitom pouhých deset dní. “Když mi někdo zavolá s nabídkou zápasu, vždycky řeknu ano. Stejné to bylo s Oktagonem,” zavzpomínal na lukrativní nabídku. V této souvislosti zmínil, že podobně to měl s UFC, první zápas v nejprestižnější organizaci na světě bral pouhý den před konáním turnaje. “Za jednu noc jsem shodil deset kilo.”

Lopez začínal s wrestlingem při studiu na střední škole. Tehdy se z malého kluka stal sebevědomý chlap. “Měl jsem pocit, že mohu dokázat velké věci.” Zhruba před osmi lety se zatoulal do vyhlášeného gymu Xtreme Couture, kde mohl trénovat s nejlepšími z nejlepších. A právě díky skvělým podmínkám, cílevědomosti a nikdy nekončící dřině se posunul až do UFC.

 

“Zápasil v UFC, to pro mě má velkou cenu. Na takový zápas se už dlouho těším. Ale to, že byl v UFC, ještě neznamená, že je to superhrdina,” okomentoval nového soupeře dánský “Žralok”, jenž se připravuje v Manchesteru. Na tréninky už raději dochází s helmou. “Z toho zápasu rozhodně nevycouvám. Nepůjdu do nemocnice, ani kdybych si znovu rozbil obličej. To bych fanouškům Oktagonu nemohl znovu udělat.”

Lopeze se snažil rozhodit už na tiskové konferenci Oktagon Time, kde mu vyčítal, že není ve formě. Nyní si zase všímá, že se věnuje i podnikání, což podle něj znamená, že do přípravy nedává všechno. “Bokem si řeší nějaký byznys. Jediný můj byznys je zápasení.”

Lopez si ze slovních výpadů těžkou hlavu nedělá. “Má nějaké potíže, takže musí ostatní lidi shazovat, aby se cítil trochu lépe. Není tak dobrý sportovec. Pokud je to žralok, tak ho utopím,” slíbil. “Bojoval jsem s úplně jinými lidmi. Byli to divoši, šampioni, měřil jsem se s těmi nejlepšími. On je jen další chlápek.” S tím by ale Magard nesouhlasil. “I když je to už víc než rok, co jsem zápasil, stále se cítím jako šampion,” zdůraznil a připomněl, že Lopez drží pouze titul prozatímního šampiona.

Jedno je jisté - čeká nás další vyhrocená bitva o pozici šampiona Oktagonu. Ani jeden z bojovníků se zřejmě nebude držet zpátky. “Jakmile se ta klec zavře, zlomím ho,” slíbil Magard, jenž vnímá Oktagon jako svůj domov. “Vezmu ho do hlubokých vod. Půjdeme do větší hloubky a tam se utopí,” avizoval Lopez s tím, že na vítězství rozhodně nebude potřebovat pět kol.

Titulový duel v bantamové váze je hlavním zápasem sobotního turnaje. Na kartě se ale najdou i další hvězdy Oktagonu, třeba Karlos Vémola, Jan Malach, Daniel Škvor a další.

Zdroje:  Oktagon MMA - YouTube

Nejnovější články