Ztracený v horách! Procházka popsal hororový zážitek, ze kterého si odnesl černý prst

Procházka

Jiří Procházka, kterému vrcholí příprava na důležitý souboj s rivalem Rakićem, na který dojde v polovině dubna na jubilejním turnaji UFC 300, se v jednom z posledních rozhovorů vrátil k výletu, který si dal minulý rok a ze kterého se nakonec vyklubal poměrně hororový zážitek, ze kterého by se běžný člověk asi jen tak nevzpamatoval.


VIDEO: Cože?! Alex Pereira se nechal necelý měsíc před bitvou s Hillem vypnout?

„Chtěl jsem jet do hor  vLas Vegas a našel jsem si Mount Charleston,“ řekl Procházka pro AllStar Sport. „Takže… Šel jsem tam, ale uvědomil jsi, že potřebuju nějaké lepší boty, lepší bundu. Tak jsem se vrátil, koupil jsem si všechny ty věci, jako lyžařské boty a koženou bundu, hodinky Garmin, všechny tyhle věci.

Ale co bylo špatně, bylo to, že jsem se nedíval dobře na mapu, protože mapa mi ukázala, že je to jen túra na pár hodin, tak možná na šest hodin. Po šesti hodinách chůze ve vysoké nadmořské výšce jsem si však uvědomil, že se musím vrátit, nebo musím spěchat na konec. Tak jsem se prostě rozhodl, že to zvládnu.

Trvalo mi to nakonec celé více než 16, 18 hodin. Navíc jsem si zapomněl vzít světlo, protože jsem si myslel, že to bude jen na šest hodin. Pak jsem se na té hoře ztratil. Byla úplná tma a já tam bloudil a hledal cestu zpátky.

 

Nakonec jsem se vrátil domů a druhý den jsem zjistil, že mám trochu černý prst na levé noze. Měl jsem omrzliny. Už je to úplně zahojené, ale trvalo to dlouho. Nejprve mi odpadl nehet a po asi až šesti měsících narostl nový, díky čemuž cítím lepší rovnováhu.“

Normální člověk by nejspíš v takové situaci zmatkoval a v horách možná zůstal, ale BJP naštěstí zachoval chladnou hlavu a nakonec našel cestu zpátky. Slíbil však, že podobné výlety už takhle nepodcení, takže je od té doby vždy skvěle připraven, vybaven vším, co je potřeba a navíc má s sebou i skupinu nebo kolegu, aby nešel sám.

 

UFC 300: Startovka

Alex Pereira vs. Jamahal Hill
Zhang Weili vs. Yan Xiaonan
Gaethje vs. Max Holloway
Charles Oliveira vs. Arman Tsarukyan
Bo Nickal vs. Cody Brundage
Jiří Procházka vs. Aleksandar Rakić
Calvin Kattar vs. Aljamain Sterling
Holly Holm vs. Kayla Harrison
Sodiq Yusuff vs. Diego Lopes
Jalin Turner vs. Renato Moicano
Jéssica Andrade vs. Marina Rodriguez
Bobby Green vs. Jim Miller
Deiveson Figueiredo vs. Cody Garbrandt




1 komentář na “Ztracený v horách! Procházka popsal hororový zážitek, ze kterého si odnesl černý prst”

  1. Pingback: Gábor Boráros míří do další organizace, ve které se potká i s Vlkem Chimaevem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *